История.БГ:За История.БГ

от История.БГ

История.БГ е електронна енциклопедия за История на България.

Сайта работи със софтуеър от типа уики, МедияУики, който позволява на всеки да редактира дадена страница/статия по всяко време и да види веднага своите промени, т.е. всеки читател може да бъде и автор. Всеки е добре дошъл да съдейства за обогатяването на българската историческа енциклопедия независимо дали това ще бъдат няколко реда по дадена тема, обширна статия или графичен файл. Всеки регистриран потребител може да редактира почти всяка статия.

История.БГ се поддържа от екип историци и доброволци, които се стремят да поддържат истинността на фактите и събитията описани в различните статии (разбира се доколкото това са достиженията на съвременната историческа наука). Изразените мнения и написаното в статиите отразяват единствено позицията на автора на конкретния текст. Те по никакъв начин не ангажират екипа администратори на История.БГ.

Проекта не е комерсиален, цели се единствено популяризиране на българската история и на по-малко познатите страни от нея пред по-широка аудитория, чрез достъпен и модерен начин какъвто е интернет и УЕБ 2.0.

Текстовото съдържание в История.БГ се публикува при условията на Криейтив Комънс лиценз 2.5, който позволява на сътрудниците свободно да копират, разпространяват и да ремиксират работите си, при следните условия: да се посочи авторството на творбата по начина, определен от самия автор или носителя на правата; работите не може да бъдат използвани за комерсиални цели; в случай, че бъдат променени, видоизменени или използвани като основа бъдат надградени, то полученоите производни могат да се разпространяват само съгласно условията на същия или на подобен на този договор.

Лични инструменти